Τα μέσα συγκοινωνίας ( μακέτα)

mesasiginonias.gif (110500 bytes)

Υλικά: Φελιζόλ για βάση, σπιτάκια, ταψί με νερό και λουλάκι για λίμνη, θάλασσα (μέσα συγκοινωνίας στη θάλασσα),σιδηρόδρομος, τρένο, γαλαρίες, αυτοκινητόδρομοι χαραγμένοι με άσπρη κιμωλία ή άσπρο χαρτόνι, αυτοκινητάκια(φορτηγά κ.α για μέσα συγκοινωνίας στη στεριά), αεροδρόμιο με άσπρο χαρτί και αεροπλάνο(μέσα συγκοινωνίας στον αέρα), πλαστικά ζώα (αγελάδες, πρόβατα, κότες κ.α. Δεντράκια, πεύκα, φοίνικες κ.α. Άμμος ), χρωματιστές κιμωλίες, βρύα για το πράσινο της περιοχής.

Τρόπος κατασκευής : Τοποθετούμε το φελιζόλ για βάση, κατασκευάζουμε και βάφουμε τα σπίτια για την πόλη και το χωριό. Βάζουμε επάνω στο φελιζόλ ψιλή βρεγμένη άμμο και κάνουμε διάφορους λόφους, πεδιάδες(διαμόρφωση του εδάφους). Τοποθετούμε το ταψί με το νερό και το λουλάκι, τις βαρκούλες και τα πλοία, τη σιδηροδρομική γραμμή, το τρένο, τις γαλαρίες, το αεροδρόμιο(χαρτόνι άσπρο) και το αεροπλάνο.

Τοποθετούμε την πόλη και το χωριό τα κτίρια κοντά στο αεροδρόμιο, τα βρύα στα διάφορα σημεία (πεδιάδες, λόφοι)τα δέντρα, τα ζώα και τέλος σε όλο τα υπόλοιπο μέρος ξύνουμε χρωματιστές κιμωλίες διαφόρων χρωμάτων για να δείξουμε τις διάφορες αποχρώσεις της γης.

Την κατασκευή έκανε ο Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Σχεδίαση ιστοσελίδων Χαριζάνης Γιάννης

back.jpg (3505 bytes)