Μπαλόνια (Τρισδιάστατο)

mpalonia.jpg (38886 bytes)

Υλικά : Χαρτόνια κάνσον (άσπρο, γαλάζιο, κόκκινο, κίτρινο, μαύρο) , μαρκαδόρους, κομματάκια χοντρό χαρτόνι από κουτιά συσκευασίας.

Τρόπος κατασκευής : Κατασκευάζουμε 3 μπαλόνια διαφορετικού χρώματος όπως φαίνεται στην εικόνα.

Σε κάθε μπαλόνι κολλάμε στο πίσω μέρος του ένα κομμάτι χαρτονάκι από κουτί συσκευασίας και τα κολλάμε μεταξύ τους κάπως λοξά με τον τρόπο που φαίνεται στην εικόνα.

Διαλέγουμε ένα κομμάτι γαλάζιο χαρτόνι σε ότι μέγεθος θέλουμε να κάνουμε την κατασκευή μας. Στην μέση του γαλάζιου χαρτονιού κολλάμε τα τρία μπαλόνια που έχουμε κατασκευάσει. Παίρνουμε ένα άσπρο χαρτόνι σε μέγεθος όσο και το γαλάζιο, το προσαρμόζουμε πάνω στη κατασκευή μας και κόβουμε το εσωτερικό του άσπρου χαρτονιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο περίπου 2εκ. με 3εκ. Τέτοιο πλαίσιο κατασκευάζουμε ακόμη ένα. Κολλάμε στο πίσω μέρος και στα δύο πλαίσια χαρτονάκια στις τέσσερεις άκρες τους και στη μέση.

Το ένα άσπρο πλαίσιο το κολλάμε ακριβώς πάνω στο περίγραμμα του γαλάζιου χαρτονιού. Το άλλο το κολλάμε πάνω στο πρώτο άσπρο πλαίσιο και λίγο λοξά. Ζωγραφίζουμε το περίγραμμα του άσπρου πλαισίου με μαρκαδόρους. Τραβώντας γραμμές στο κάτω μέρος των μπαλονιών φαίνεται σαν τα μπαλόνια να είναι δεμένα κάπου και να ανεμίζουν στον ουρανό. Με το σχέδιο αυτό τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι εκτός από τις δύο διαστάσεις υπάρχει και μία τρίτη το βάθος.

Σχεδίαση ιστοσελίδων Χαριζάνης Γιάννης

back.jpg (3505 bytes)